ՀՀ ազգային վիճակագրական ծառայության հրապարակած տվյալների համաձայն՝ 2017 թվականի հունվար-սեպտեմբերին Հայաստանում արտադրվել է 14 629.4 տոննա պահածո, ինչը նախորդ տարվա նույն ժամանակահատվածի համեմատ աճել է 32.6 տոկոսով:
Հաշվետու ժամանակահատվածում արտադրվել է 7 313.7 տոննա բանջարեղենի պահածո` նախորդ տարվա հունվար-սեպտեմբերին գրանցված 4 177.7 տոննայի դիմաց (75.1%-ի աճ)։
Միաժամանակ ԱՎԾ-ի հրապարակած տվյալների համաձայն` այս տարվա հունվար-սեպտեմբերին արտադրված պահածոներից 3 927.8 տոննան կազմել են մրգինը՝ 2016թ-ի նույն ժամանակահատվածում աճելով 17.8 տոկոսով, 206.9 տոննան՝ ձկան (աճը` 76.2%), 16.5 տոննա՝ խեցգետնի (81.4%-ի անկում), 597.9 տոննան՝ մսաբուսական (նվազում՝ 31.3%), 319.2 տոննան՝ մսի (անկումը՝ 27.5) պահածոները:
Նշված ժամանակահատվածում նաև արտադրվել է 2 247.4 տոննա տոմատի պահածո, ինչը նախորդ տարվա հունվար-սեպտեմբերի համեմատ աճել է 12 տոկոսով:
Ինչ վերաբերում է կետչուպի արտադրությանը, ապա հաշվետու ժամանակահատվածում արտադրվել է 328.4 տոննա կետչուպ` 2016 թ-ի հունվար-սեպտեմբերին գրանցված 348.4 տոննայի դիմաց:
Աղբյուր` Panorama.am
Անուն* | |
Ձեր էլ. հասցեն* | |
Ուղարկվող էլ. հասցեն* | |
Комментарии
нет комментариев
Написать комментарий
Комментарии может оставить только зарегистрированный пользователь.Вам необходимо авторизоваться или зарегистрироваться