Հայաստանում սննդամթերքի անվտանգության մասին նոր օրինագիծ է նախապատրաստվում

09 նոյեմբերի 2012 | Առողջապահություն | Цитата

Հայաստանում սննդամթերքի անվտանգության մասին նոր օրինագիծ է նախապատրաստվում: Այդ մասին այսօր՝ նոյեմբերի 8-ին լրագրողներին հայտնել է Հայաստանի Սննդամթերքի անվտանգության պետական տեսչության պետ Աբրահամ Բախչագուլյանը: Twinning-ի շրջանակում մշակվող օրինագծում կենդանական ծագմամբ մթերք արտադրողները պետք է արտադրության հիգիենիկ պայմանների գնահատման ընդհանուր աուդիտ անցնեն: «Այս պահանջների ապահովումը արտադրանքը գնահատելու հնարավորություն կտա: Եվ եթե տեսչական ստուգումները արտադրության եւ հիգիենայի ստանդարտներին անհամապատասխանություն հայտնաբերեն, ռիսկային կհամարվի ապրանքի արդեն ոչ թե խմբաքանակը, այլ ամբողջ արտադրությունը», - նշել է Ա. Բախչագուլյանը: Այս դեպքում եթե արտադրանքը լաբորատոր կրկնակի փորձաքննության չենթարկվի, կփակվի: Փորձաքննությունը կանցկացվի HACCP-ի միջազգային ստանդարտներով:

«HACCP-ի ստանդարտները վերաբերում են միայն սուբյեկտների ստուգմանը, դրա սերտիֆիկացիան պարտադիր չի լինի»,- հավելել է Ա. Բախչագուլյանը:

HACCP –ը (Hazard Analysis and Critical Control points) սննդային եւ դեղագործական արտադրության մենեջմենթի միջազգային համակարգ է:

Աղբյուրը՝ news.am

Լուսանկարը՝ news.am


Անուն*
Ձեր էլ. հասցեն*
Ուղարկվող էլ. հասցեն*
 

Читать так же по темам:

Комментарии

нет комментариев

Написать комментарий

Комментарии может оставить только зарегистрированный пользователь.
Вам необходимо авторизоваться или зарегистрироваться
Неправильный логин/пароль
Почта
Пароль
 
Имя (обязательно)
Почта (обязательно)
Пароль (обязательно)
 

Баннерная сеть СИП-ДБ©
«Բուկինիստ» ՍՊԸ
Որոնել նյութ ըստ ամսաթվի
  • Հայաստանի Արդյունաբերողների և Գործարարների (Գործատուների) Միություն
  • «Delta Beta» PR-գործակալություն